Monday, March 10, 2014

Marcel Wanders: Pinned Up


Van 1 februari tot 15 juni 2014 is de tentoonstelling “Marcel Wanders: Pinned Up” in het stedelijk museum in Amsterdam te bezichtigen. Marcel Wanders komt uit Boxtel en is een van de meest bekende designers van Nederland. Hij is wereldwijd bekend om zijn product-, meubel- en interieurdesign. Deze tentoonstelling is de grootste presentatie van zijn werk ooit.

De tentoonstelling presenteert ontwerpen van Wanders’ gehele carrière, variërend van de jaren tachtig tot het heden. Meer dan vierhonderd objecten waaronder meubels, lampen, gereedschappen, bestek, behang, verpakkingen en sieraden zijn te bewonderen. De show bevat ook beelden van interieurs, ontwerp schetsen, prototypes, experimenteel werk, sculpturen en “virtuele interieurs”.

Marcel Wanders: Pinned Up is opgebouwd uit drie delen. Het eerste gedeelte is de witte zone, welke een analyse van Wanders werk biedt op basis van tien thema’s zoals vakmanschap, verhalen en dialogen, oppervlakte, innovatie, archetypen, variatie, en spelen met schaal. De tweede zone is de zwarte zone, waar zijn meer persoonlijke en experimentele werk wordt gepresenteerd. De derde zone is de lounge waar Wanders’ rol als Art Director voor design merken, waaronder Moooi, wordt onderzocht.















Vele van Wanders beroemde en iconische stukken, zoals bijvoorbeeld de Set Up Shades lamp, de Knotted Chair en de Egg Vase, zijn te bewonderen op deze tentoonsteling. Maar ook zijn minder bekende stukken maken deel uit van de show, en zelfs stukken speciaal ontworpen voor deze tentoonstelling zullen voor het eerst te zien zijn. 

Het Stedelijk Museum in Amsterdam, waar de tentoonstelling gehouden wordt, ligt aan het Museumplein. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen van 10:00 uur tot 18:00 uur en op donderdag zelfs tot 22:00 uur, en de entreeprijs is €15,00 euro. Voor bezoekers die met een eigen auto of een auto van een autoverhuur bedrijf komen is er een parkeergarage aanwezig onder het Museumplein.

No comments:

Post a Comment