Wednesday, March 28, 2012

Geniet van het Holland Festival

Als u een auto huurt in Amsterdam in juni, vergeet dan niet het Holland Festival te bezoeken. Het Holland Festival weerspiegelt de openheid en tolerantie, waarom de Nederlandse maatschappij bekend staat. Iedereen is welkom op dit muzikale festival. Daar het festival op meerdere plekken in de stad georganiseerd wordt is het heel handig een auto te huren om alle onderdelen van het festival mee te kunnen maken. Alle muziekvormen zijn present op het festival. De laatste edities kennen zelfs een mega modern elektronisch multimedia onderdeel.

Het Holland festival was oorspronkelijk vooral een mix van westerse klassieke en pop muziek. Elk jaar is er een specifiek thema. Het is een waar kunst festival, waarin theater een grote rol speelt! Ook architectuur en literatuur maken een onderdeel uit van het festival. Het is een zeer open en breed festival dat openstaat voor alle vormen en uitingen van kunst.

Het Holland festival heeft een lange historie en heeft altijd plaats in juni. De organisatoren zijn altijd bereid om muziek van waar dan ook ter wereld in het zonnetje te zetten. Een geweldig voorbeeld hiervan is het optreden van Amal Maher in 2010 die muziek van Umm Kalthoum speelde, een grootse Egyptische zanger.

Het is niet ongebruikelijk dat beroemde componisten hier hun nieuwe creaties spelen. Zo was er de uitvoering van het War Requiem door Benjamin Britten voor het eerst uitgevoerd op het Holland Festival. Het open beleid blijkt tevens uit de uitvoering van het Helikopter Streichquartett, een muzikale creatie van Karlheinz Stockhausen. Het bestaat uit geluid en aanwezigheid van vier helikopters die samen een muzikaal stuk vormen. Andere festivals zouden wellicht aarzelen om een dergelijke moderne en nieuwe creatie te faciliteren.

Het eerste Holland Festival vond plaats in 1947 en sindsdien wordt het festival jaarlijks populairder. Het festival duurt meestal een week of drie. Het heeft grote namen als Maria Callas op de planken gehad. Ook het werk van Frank Zappa heeft uitgebreid aandacht gekregen op het Holland festival.

Om optimaal te kunnen genieten van het Holland Festival heeft u absoluut een huurauto nodig omdat het Festival op meerdere locaties gehouden wordt. Zo vinden er optredens plaats in de St’Opera, het stadstheater en in het Muziekgebouw, de Westergas fabriek of het Concertgebouw. Het festival heeft normaal gesproken twaalf locaties, waardoor een huurauto heel handig is! De muziek is spannend daar het een mix is van oude klassieke muziek en modern pop en rock. Er is een gratis programmaboekje verkrijgbaar waar u alle details in kunt vinden. Uw verblijf in Amsterdam wordt er één om nooit te vergeten door het memorabele Holland Festival.

No comments:

Post a Comment