Monday, April 23, 2012

Activiteiten in Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk is een plek die u moet bezoeken, als in Amsterdam bent. Huur een auto in Amsterdam om deze plaats te bereiken. Nieuwe Kerk is een kerk, centraal gelegen aan de Dam. Het Koninklijk Paleis bevindt zich naast de kerk. De Dam was oorspronkelijk een dam op de rivier de Amstel. Dit is dus de bron van de naam van de stad, wat slechts de dam was aan de Amstel-Amsterdam.

U kunt uw huurauto parkeren en een wandeling maken op de Dam en de voorkant bekijken van het imposante gebouw van de Nieuwe Kerk. De vrome bidden tot de Heilige Maria en de Heilige Catherine voor wie deze kerk werd ingewijd. De kerk werd gebouwd nadat de bisschop van Utrecht toestemming gaf om een ​​nieuwe structuur op te bouwen omdat de bouw van de oude kerk te klein was geworden voor de groeiende gemeente van de succesvolle stad.

Vandaag de dag zult u worden verrast om te ontdekken dat de kerk nu slechts een museum is. Er worden hier geen regelmatige missen meer gehouden. De kerk is vele malen afgebrand. Het kreeg een prachtige gotisch uiterlijk toen hij werd gerenoveerd in 1645. Verdere vernieuwingen werden in de kerk aangebracht vóór de Eerste Wereldoorlog en deze nog wat Neo gotische elementen zijn tegenwoordig nog zichtbaar in het gebouw. Een andere renovatie aan het eind van de twintigste eeuw heeft ook de neo gotische elementen toegevoegd aan de kerk. Helaas veroorzaakte de renovatie van de kerk dat hij financieel onrendabel was, omdat het onderhoud ervan erg duur werd.

De Nieuwe Kerk wordt nu gerund door de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk. Het is gemakkelijk om een auto in Amsterdam te huren om deze plaats te bereiken. De kerk heeft nu een café dat ook dienst doet als de ingang van de kerk. Binnen in de kerk is een winkel die ansichtkaarten en geschenken verkoopt.

Orgelconcerten in de Nieuwe Kerk brengen plezierige herinneringen terug voor de oude bewoners. Een andere belangrijke activiteit is de herdenking die hier elk jaar op 4 mei wordt gehouden. De Dodenderdenking is opgedragen aan alle militaire en civiele burgers die zijn gestorven ten dienste van de natie sinds de Tweede Wereldoorlog. De Koninklijke Familie is bij deze dienst aanwezig, samen met de ministers. Om 8 uur ’s avonds houdt men twee minuten stilte om de martelaren van alle oorlogen en conflicten te herdenken.

Als u het geluk hebt om bij de Nieuwe Kerk te arriveren op de dag van een koninklijk huwelijk ziet u alle pracht en praal van Nederland. In 1980 was de kerk ook getuige van de kroning van Koningin Beatrix. Dus waar wacht u nog op? Huur een auto en bezoek deze plek!

No comments:

Post a Comment