Thursday, October 10, 2013

Ontspan en Geniet van Malaga

Niets kan zo vervelend zijn als een vakantie die bestaat uit wachten. De sfeer verslechtert zienderogen en een eerst zo goed geplande vakantie valt in duigen, zonder dat dit nodig is. Een auto huren is dan een echte uitkomst. De stad Malaga biedt autoverhuur in alle soorten en maten, van goedkoop tot alle luxe die men wenst. Tegenwoordig is een huurauto naar wens online zo geregeld en de vakantie kan beginnen.

Malaga ligt aan de Costa del Sol en is het economisch centrum van Andalusiƫ. Reden waarom in deze havenplaats de meeste cruiseschepen, na Barcelona, hier aanmeren. Iedereen kent de overvolle stranden van het nabijgelegen Torremolinos en Marbella, maar minder bekend zijn de culturele en historische aspecten van deze stad.

Deze kent een geschi edenis van millennia, waar sporen te vinden zijn van de Romeinen en de Visigoten, en de Moorse invloeden aan de basis hebben gestaan van het monumentale fort Alcazaba uit de 11e eeuw en het Castillo de Gibralfaro. Daarnaast is Malaga ook de geboorteplaats van Pablo Picasso en heeft derhalve een prachtig museum, gewijd aan deze kunstenaar, die zeker voor de liefhebber van moderne kunst en Picasso in het bijzonder een absolute aanrader is. Verder kent de stad nog diverse andere musea en prachtige kathedralen en historische gebouwen. Dit juweel aan de Spaanse kust met meer dan een half miljoen inwoners heeft alle voorzieningen die je als toerist kunt verwachten; heerlijke eetgelegenheden, bars en cafes.
Image courtesy:https://flic.kr/p/4WEUqb

















Vanaf het treinstation Estacion de Renfe kunt u met het beschikbare autoverhuur alle delen van Spanje bereiken. Regel online in een ommezien een huurauto in Malaga, pak alle strandspullen in en vertrek naar de Costa del Sol, verken de diverse pittoreske havenplaatsjes van het Iberisch Schiereiland of reis door naar de diverse andere betoverende steden langs de kust en in het binnenland!

No comments:

Post a Comment