Wednesday, January 9, 2013

De voordelen van het huren van een auto bij een vakantie in Utrecht

Utrecht is een geweldige stad om te bezoeken door middel met autoverhuur Utrecht, Het Oude stadscentrum van Utrecht heeft veel gebouwen en structuren uit de vroege Middeleeuwen. Het was het religieuze centrum van Nederland sinds de achtste eeuw. Tot aan de Nederlandse Gouden Eeuw, was Utrecht de belangrijkste stad van Nederland.

Als gevolg van het belang van Utrecht in het verleden als religieus centrum, zijn er een aantal monumentale kerken te bezoeken. De meeste prominente kerk is de Domkerk. Andere opmerkelijke kerken zijn de romaanse Sint Pieter en de Sint Janskerk, de Sint Nicolaaskerk en de zogenaamde Buurkerk, nu omgebouwd tot een museum voor automatisch spelende muziekinstrumenten.

Een ander belangrijke bezienswaardigheid is de Universiteit Utrecht, de grootste universiteit van Nederland, evenals verschillende andere instituten voor hoger onderwijs. Door de centrale ligging in het land, is het een belangrijk verkeersknooppunt voor zowel spoor- en wegvervoer. Hierdoor is de stad gemakkelijk te bereiken met de auto en is Autoverhuur Utrecht de beste reisoptie, vooral als u met kinderen naar Utrecht reist.

Het stadsbeeld van Utrecht wordt bepaald door de Domtoren, die tot de voormalige kathedraal (Domkerk) behoort. Er is vrijwel geen gebouw in of nabij het centrum van de stad dat de Domtoren in hoogte (112 m) kan overtreffen. Toch zijn er nu een aantal hoge gebouwen gebouwd, die deel uit zullen maken van de skyline van Utrecht.

Een andere bezienswaardigheid is het oude centrum en het kanaal structuur in de binnenstad. De Oudegracht is een gebogen kanaal, mede naar aanleiding van een oude arm van de Rijn. Hier kunt u unieke werfkelderstructuren vinden die een tweede straatniveau creëren langs de grachten. De binnenstad heeft grotendeels zijn middeleeuwse structuur behouden en de gracht van de oude stad is grotendeels intact. Er is hier genoeg parkeergelegenheid, dus ook deze plaatsen kunt u het beste bezoeken met autoverhuur Utrecht.

Verder zijn er vele kunstgalerieën in Utrecht. Het Centraal Museum heeft veel tentoonstellingen over de kunsten, met inbegrip van een permanente tentoonstelling over de werken van Utrechtenaar Dick Bruna, die vooral bekend is voor het creëren van Nijntje. Utrecht herbergt ook een van de blikvangers van de moderne architectuur, de Rietveld Schröderhuis uit 1924, wat een Werelderfgoed van UNESCO is.

Utrecht is goed aangesloten op het Nederlandse wegennet. Twee van de belangrijkste hoofdwegen naar de stad zijn de A12 en de A2 die aansluiten op Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Maastricht, maar ook België en Duitsland. Utrecht is dus een perfecte uitvalsbasis als u gebruik maakt van Autoverhuur Utrecht.

No comments:

Post a Comment