Saturday, January 19, 2013

Een heerlijke vakantie langs Spaanse steden en het platteland met autoverhuur Spanje

Spanje is een prachtig land en gedurende de laatste vier decennia is de Spaanse toeristische sector uitgegroeid tot de tweede grootste in de wereld, met een waarde van ongeveer 40 miljard euro, ongeveer 5% van het BBP, in 2006. Het klimaat van Spanje en de historische en culturele monumenten en de geografische ligging samen met haar faciliteiten maken het voor elke toerist tot een genot om in Spanje op vakantie te gaan. Spanje heeft goede wegen en u zult in stijl van uw reis kunnen genieten als u kiest voor autoverhuur in Spanje.

Vanwege de historische en geografische diversiteit van het land, heeft de Spaanse architectuur een groot aantal invloeden opgedaan. Als belangrijke provinciale stad gesticht door de Romeinen en met een uitgebreid Romeinse tijd infrastructuur, is Córdoba lang de culturele hoofdstad geweest, met zijn fijne architectuur in Arabische stijl, in de tijd van de islamitische Omajjaden-dynastie. Later Arabische architectuur verder ontwikkeld onder opeenvolgende Islamitische dynastieën, eindigend met de Nasrid, met zijn beroemde paleis dat is gebouwd in de prachtige stad Granada.

Als u voor luchthaven autoverhuur kiest in Spanje, is Barcelona een goede optie om uw reis te beginnen. Het ligt aan de noordoost kust van het Iberisch schiereiland, met uitzicht op de Middellandse Zee. De Barri Gòtic (Catalaans voor "Gotische wijk") is het centrum van de oude stad van Barcelona. Veel van de gebouwen dateren uit de middeleeuwen, en een aantal ervan gaan zo ver terug als de Romeinse nederzetting van Barcelona. De Catalaanse modernistische architectuur (gerelateerd aan de beweging die bekend staat als Art Nouveau in de rest van Europa), liet een belangrijke erfenis achter in Barcelona. Een aantal van deze gebouwen behoren toe aan het Werelderfgoed. Vooral opmerkelijk is het werk van architect Antoni Gaudí, dat kan worden bewonderd in de stad. Zijn bekendste werk is de immense, maar nog steeds onvoltooide kerk van de Sagrada Família, die in aanbouw sinds 1882, en gepland is dat de bouw voltooid zal zijn in 2026.

En andere stad waar u gebruik kunt maken van autoverhuur Spanje is Madrid. In het jaar 2006 was Madrid de vierde meest bezochte stad in Europa en de eerste van Spanje, met bijna zeven miljoen toeristen. Het merendeel van de toeristische attracties van Madrid liggen in de oude stad en de Ensanche, met de districten Centro, Salamanca, Chamberí, Retiro en Arganzuela. Het zenuwcentrum van de stad is de Puerta del Sol, het startpunt voor de nummering van alle straten van de stad en alle snelwegen van het land.

Ook qua sport heeft Spanje veel te bieden. Madrid is de thuisbasis van La Liga voetbalclub Real Madrid, die hun thuiswedstrijden spelen in het Santiago Bernabeu. Real Madrid is een van de meest prestigieuze voetbalclubs van de wereld (FIFA selecteerde Real Madrid als het beste team van de 20e eeuw). Ook in andere steden die u door middel van autoverhuur Spanje kunt bezoeken zult u diverse stadions kunnen bezoeken van gerenommeerde voetbalclubs zoals FC Barcelona.

Als u dit jaar naar Spanje reist met of zonder kinderen, kunt u door middel van autoverhuur Spanje naar veel verschillende sportactiviteiten reizen. Zo wordt er op 29 april de Spaanse MotoGP in Jerez gehouden, en op 3-6 mei is het Open de Espana Golf toernooi op de Real Club de Golf de Sevilla in Sevilla. Op 13 mei wordt de Spaanse F1 Grand Prix gehouden in Barcelona. Met een Spaanse ex-Formule 1 kampioen (Fernando Alonso), zal dit evenement maanden van tevoren uitverkocht zijn. Geniet van alles wat Spanje te bieden heeft!

No comments:

Post a Comment