Thursday, May 23, 2013

Ontdek de musea in Utrecht met Autoverhuur Utrecht

Utrecht is de derde stad van Nederland en wordt vanwege de goed zichtbare 112 meter hoge Domtoren ook wel de Domstad genoemd. Utrecht staat bekend als studentenstad vanwege het grote aantal studenten. In Utrecht zijn ook vele musea te vinden, waaronder het Centraal Museum, het Nederlands Spoorwegmuseum en Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. Deze musea zijn ook geschikt voor kinderen. Huur dus nu een auto bij Autoverhuur Utrecht en ga met je kinderen op ontdekkingstocht langs de musea van Utrecht.

Het Centraal Museum is het belangrijkste museum van Utrecht. Dit museum staat bekend om zijn grote collectie objecten van de Nederlandse kunstenaar Gerrit Rietveld. Daarnaast zijn er een groot aantal kunstwerken uit verschillende kunstperiodes te zien, van de Oudheid tot nu en van historische kostuums tot abstracte schilderijen. Verder kun je een rondleiding volgen door het Rietveld Schröderhuis, dat ook bij het museum hoort. Dit huis is gebouwd aan de hand van de ideeën van de Stijl. Ook het Dick Bruna Huis is onderdeel van het museum. Het Dick Bruna Huis is bedoeld voor kinderen en heeft een grote collectie afbeeldingen van onder andere Nijntje. Kinderen kunnen in het museum knutselen en tekenen. Wanneer je gebruik maakt van autoverhuur kun je met je kinderen samen comfortabel op stap.

Ook leuk voor kinderen is het Nederlands Spoorwegmuseum, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland. Kinderen kunnen onder andere een treinrit maken en lekker spelen in de speeltuin. Dit museum is zowel educatief als leuk. Door de opzet van het museum beleven jij en je kinderen alles zelf alsof je er middenin zit. Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement heeft een grote collectie muziekinstrumenten die automatisch spelen. Je kunt de muziekinstrumenten niet alleen zien maar ook horen tijdens een rondleiding. Je hoort onder andere piano’s, speeldozen, draaiorgels en pianola’s. Kinderen kunnen hier zelf hun eigen muziek componeren. Dit museum is leuk voor jong en oud. Maak dus nu gebruik van autoverhuur en reis met je kinderen veilig op de achterbank naar deze leuke musea.

No comments:

Post a Comment