Wednesday, June 5, 2013

Den Haag: mooie stad achter de duinen

Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. De Nederlandse regering en het parlement zijn in de stad gevestigd, en het is de residentie van het koninklijk huis. Al is Den Haag niet de hoofdstad van Nederland, het vervult voor een belangrijk deel de rol die meestal aan een hoofdstad voorbehouden is. Den Haag ademt een sfeer van een internationale stad, daar er zeer tienduizenden buitenlanders wonen en werken in Den Haag. Deze werken in de Internationale zone of bij een van de vele internationale organisaties op het gebied van vrede en recht.

In Den Haag vindt u prachtige paleizen die ook te bezoeken zijn. Wilt u mooie architectuur, musea of andere leuke parken bezoeken? Dan bent u in Den Haag ook aan het goede adres.

Bezoek bijvoorbeeld het Paleis Noordeinde. Dit is het werkpaleis van de Koninklijke familie. De stoet van Prinsjesdag vertrekt altijd vanaf Paleis Noordeinde. Andere prachtige paleizen zijn het Vredespaleis Den Haag, het Paleis Lange Voorhout en het Oude Stadhuis van Den Haag.
Het Museon, museum speciaal ingericht voor kinderen, attractiepark Drievliet en Madurodam zijn perfecte uitjes met kinderen.

Den Haag heeft nog een andere troef, het ligt aan de Noordzee en heeft Schevingen binnen zijn stadsgrenzen en zodoende elf kilometer strand. Dit hippe strand heeft een prachtige boulevard, groot overdekt winkelcentrum, een aquarium, geweldige strandtenten, surfscholen, vele festivals en zelfs een prachtig musicaltheater. Goed of slecht weer, in Scheveningen is altijd wat te doen. Voor koppels is het Kurhaus geweldig, met zalige wellness baden, heerlijk eten en natuurlijk het casino. Gezellig en lekker uit eten? In Scheveningen zal het geen probleem zijn om de eetplek van uw keuze te vinden. Er zijn voldoende eetgelegenheden voor elke beurs en van elke soort. Bij één van de vele visrestaurants moet u zeker een keer geweest zijn.

Met zoveel te doen en zien is het gebruik van autoverhuur zeer aan te raden. Zo komt u overal snel en houdt u veel tijd over om lekker te genieten.

Autohuur in Den Haag is ook qua tarieven zeer voordelig.

No comments:

Post a Comment