Wednesday, June 19, 2013

Bestemming der bestemmingen: de Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, land van onbegrensde mogelijkheden, enorm uitgestrekte natuurgebieden en het land met de stad der steden, New York. Een bezoek aan deze stad is een ervaring om nooit meer te vergeten. Iedereen wil natuurlijk wel een keer op het Vrijheidsbeeld hebben gestaan of heerlijk wandelen in Central Park. Het nachtleven is er bovendien overweldigend. Iedere avond zijn er diverse filmpremières, musicals, theaterstukken en beroemde opera’s.

Vooral de musicals trekken vele toeristen naar Broadway. De Amerikaanse musicals staan bekend om hun enorme vitaliteit. Een belangrijk element is het showkarakter ervan, dat vooral tot uiting komt in de aankleding, de decors en de balletten. Zelden ontbreekt een happy end(ing).

Theater Broadway in New York werd er beroemd mee. De Verenigde Staten zijn dan ook de bakermat van de musical met voorbeelden als de indrukwekkende Lion King en West Side Story voor het eerst vertoond in 1957.

Naast New York is er natuurlijk nog veel meer te zien en beleven in de Verenigde Staten. Elke staat heeft wel bezienswaardigheden en natuurschoon en die u echt gezien en beleefd moet hebben. Verstandig is het om u vooraf goed te orienteren en een keuze te maken wat u absoluut gezien wilt hebben tijdens uw reis en hierom heen een mooie reis uit te zetten. In korte tijd het hele land zien is ommogelijk en het is goed als u zich dit realiseert. Als u met een groep reist, is het bovendien heel handig als u gebruikt maakt van een huurauto. U kunt de kosten delen en bent vrij in reistijden en bestemmingen. Autohuur in de Verenigde Staten geeft u dus heel veel vrijheid om uw ideale vakantie te beleven.

Combineer een bezoek aan New York bijvoorbeeld met een bezoek aan Philadelphia of reis door naar de altijd zonnige staat Florida, waar een bezoek aan Disney World natuurlijk niet mag ontbreken.

U kunt natuurlijk ook naar het westen van Amerika gaan, gebruikmakend van autoverhuur over de Route 66 of één van de andere uitgestrekte highways, en bezoek de prachtige nationale parken waaronder Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite, Death Valley en Monument Valley.

No comments:

Post a Comment