Friday, June 14, 2013

Zuid-Afrika: Alles in een!

Zuid-Afrika is te verdelen in drie hoofdlandschappen: het centrale hoogland (het Hoge Veld), het grote randgebergte en de kuststrook. Het klimaat is het gehele jaar warm, gematigd subtropisch. De bekendste van de vele vooral landschappelijke trekpleisters zijn het Kruger Nationaal Park en Kaapstad. In de Kaapprovincie zijn veel Kaaps-Hollandse huizen terug te vinden en wordt nog veel gebruikgemaakt van de sterk aan het Nederlands verwante Afrikaanse taal. Niet alleen de taal is nog terug te herleiden tot het Nederlands, ook de tijdzone is hetzelfde! Dit is erg praktisch, want het betekent geen last van jetlag wanneer je naar het prachtige vakantieland toevliegt!

Er zijn maar weinig landen zo divers als Zuid-Afrika. Prachtige natuurfenomenen als tafelbergen, groot wild, stranden in vele soorten en maten, prachtige natuurgebieden en parken, steden met allure, bruisende metropolen, thermale baden, straatarme townships.

Het land is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Van Krugerpark tot Kaap de Goede Hoop in het uiterste zuiden. Natuurparken met al het grote wild dat u zou willen, olifanten, giraffen, leeuwen, gieren en zebra’s. Stijlvolle resorts waar u vreselijk verwend zult worden te midden van wijngebieden en fruitplantages. Betoverende ruige landschappen in het westen van het land met uitgestrekte woestijnen, ruige en kale landschappen en zandvlakten. Zuid Afrika heeft het allemaal.

Bezoek Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland, waar Nelson Mandela 19 jaar opgesloten zat. Zoek de herinneringen aan onze Nederlandse wortels op in Paarl en Groot Constantia. De Big Hole in Kimberley, een grote diamantmijn, is het grootste door mensen gegraven gat ter wereld.

Bezoek ook de prachtige natuurparken: Boulders Beach, Augrabies Falls, Walker Bay, Namaqua en Karoo National park. Buiten the zogenaamde “big five”, deleeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn, kunt u hier zelfs walvissen observeren Het is duidelijk dat er in Zuid Afrika zoveel te zien is dat u waarschijnlijk echt keuze’s zult moeten maken. Bovendien is het zeer aan te raden gebruik te maken van autoverhuur in Zuid Afrika. Autoverhuur maakt het mogelijk in korte tijd veel te zien in een land waar u niet uitgekeken raakt. Let op want u dient wel links te rijden!

No comments:

Post a Comment