Friday, June 14, 2013

Portugal: land van fado, prachtige stranden en cultuurschatten

De populariteit van Portugal als vakantieland groeit met het jaar. En terecht. In Portugal is genoeg te zien: de sprookjespaleizen in Sintra, de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela, de prachtige stranden, Lissabon met haar romantische wijken en de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo. U kunt er uitmuntend eten en ondertussen luisteren naar de weemoedige fado-muziek.
Portugal is het westelijkste land van continentaal Europa. Portugal beslaat omstreeks 16 procent van het Iberisch Schiereiland. Spanje is Portugals enige buurland. Portugal is een onmiskenbaar maritiem land, met een lange Atlantische kust.

Het bekendste deel van het land is de zuidelijke regio Algarve. Hier wisselen idyllische strandjes, pittoreske baaitjes en schilderachtige vissersdorpjes elkaar af met prachtige golfbanen, hippe uitgaansgelegenheden en leuke restaurants. Albufeira bijvoorbeeld is een geliefde bestemming in de Algarve. Hier in de buurt vindt u goudkleurige zandstranden zoals het strand Praia de Marinha en Praia de Gale. Ook trekken veel mensen jaarlijks naar de populaire eilandengroep de Azoren.

Op het vasteland heerst er een mediterraan klimaat. Dat houdt in dat de temperatuur in de zomermaanden flink kan oplopen. Ook in de wintermaanden is het goed toeven in Portugal. De zachte wintermaanden lokken dan ook jaarlijks veel Nederlanders naar dit deel van het Iberisch schiereiland.
Lissabon is de charmante hoofdstad van Portugal. De stad is op enkele heuvels gebouwd en kijkt uit over de rivier de Taag. Ondanks dat het een wereldstad is, voelt de stad prettig en gemoedelijk aan. Lissabon heeft heel veel verschillende wijken die allemaal een eigen karakter en bezienswaardigheden Lissabon ligt bovendien vlak aan zee. In minder dan een half uur ligt u aan het strand. Meer naar het westen ligt een groot aantal populaire, drukke badplaatsen.

Maak ook kennis met de andere mooie steden zoals Porto, Braga, Coimbra, Guimaraes, Sintra, en Obidos. Van zelf spreekt dat om dit enorme land, dat twee keer de oppervlakte van Nederland heeft goed te kunnen verkennen u het best gebruik kunt maken van autoverhuur. Autohuur in Portugal is zeer voordelig en makkelijk te regelen. Voor gezinnen is deze manier van reizen perfect.

No comments:

Post a Comment