Wednesday, June 19, 2013

Nijmegen: de oudste stad van Nederland

Wie aan Nijmegen denkt, kan niet anders dan aan de Vierdaagse denken. Dit jaarlijkse evenement heeft Nijmegen op de kaart gezet. In Nijmegen is echter nog zoveel anders te beleven dat een bezoek aan deze oudste stad van Nederland zeker de moeite waard is. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea zoals Museum het Valkhof. Hier vindt u het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst.

Nijmegen is daarnaast ook een gezellige winkelstad met een breed winkelaanbod. U vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar u heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is Sanadome met zijn fantastische thermale baden een grote aanrader om uw bezoek aan Nijmegen mee te combineren! Ook het Museumpark Orientalis, het Afrika museum, Museum de Stratemakerstoren en het amusementspark Tivoli zijn geweldige plekken om te bezoeken.

Net buiten Nijmegen vindt u het Rijk van Nijmegen. Dit is in een oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

In deze prachtige natuur worden verschillende buitenactiviteiten georganiseerd, waar men zich voor kan inschrijven zoals de Marikenloop, voor alle hardlopende vrouwen en meiden in Nederland, van absolute beginner tot wedstrijdloopster. Het bevrijdingsmuseum organiseert fietstochten rond de bruggen van Nijmegen. Operatie Market Garden bracht de bevrijding van het Duitse juk, maar kostte de stad veel meer burgerslachtoffers en gebouwen dan het bombardement van februari1944.

Een ander geweldig evenement is de Music Meeting die tijdens het Pinksterweekend, op 18, 19 en 20 mei in het Park Brakkenstein wordt georganiseerd. Hier komen diverse muzikale genres, culturen en muziekliefhebbers van jong tot oud samen.

Om al deze prachtige plekken en evenementen te ervaren is het zeer handig om gebruik te maken van autoverhuur. Autoverhuur in Nijmegen kan al voor zeer voordelige tarieven.

No comments:

Post a Comment